+90 362 312 1919 - Deans Secretary : 6360 Student affairs: 7318 Department Secretariat: 6381 / +90 362 457 6020

Hemşirelik Bölümü Akademisyenleri Huzurevleri ile Engelli Bakım Merkezleri Sakinleri ve Çalışanlarının Yanında

Author: nurcan.coskun | Date: March 2, 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, kurumlar arası iş birliği ve kaliteli hizmet sunumunu arttırmak amacıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik on-line (çevrim içi) hizmet içi eğitimler düzenleyecek.

Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevleri ve özel engelli bakım merkezlerinde görev yapan personele hitap edecek hizmet içi eğitimler; 1 Mart – 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında 13 farklı konuda on-line (çevrim içi) olarak gerçekleşecek.

Covid-19 (koronavirüs) pandemi tedbirleri dolayısıyla huzurevi ve engelli bakım merkezlerinde kalan engelli ve yaşlı sakinler ile kuruluşta görevli personelin süreçten en az şekilde etkilenmeleri ve psikososyal yönden desteklenmesi amacıyla söz konusu eğitim konularının içeriği de pandemi şartlarına göre genişletildi.

Eğitim planlaması kapsamında Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı ve İl Müdür Yardımcısı Hamit Gümüş ziyaret edildi.

Ziyarette; OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seydi Ahmet Ağaoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, Evde Hasta Bakımı Hemşireliği Ana Bilim Dalında görevli Arş. Gör. Alaattin Altın ve Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Uzm. Fizyoterapist Lütfi Arslan tarafından verilecek online eğitimler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.