+90 362 312 1919 - Deans Secretary : 6360 Student affairs: 7318 Department Secretariat: 6381 / +90 362 457 6020

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Ordusunun Yeni Üyelerini Mezun Etti

Author: nurcan.coskun | Date: November 30, 2020

2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni İzlemek İçin Tıklayınız

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2019-2020 akademik yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Sağlık ordusuna güç katacak Beslenme ve Diyetetik bölümünden 91, Ebelik bölümünden 66, Hemşirelik bölümünden 121, Sağlık Yönetimi bölümünden 30, ve Sosyal Hizmet bölümünden 52 öğrenci mezun oldu. Covid-19 salgını ile mücadele tedbirleri alınarak UZEM Konferans Salonundagerçekleştirilen törenle 360 mezun sağlık sektörüne kazandırıldı.

Fakültenin bölüm başkanları ve dereceye giren mezunların yer aldığı törende ilk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Sevde KÜLCÜÖMEROĞLU söz aldı. Sevde KÜLCÜÖMEROĞLU konuşmasında pandemi sürecinde hayatını kaybeden hemşire meslektaşlarına Allah’tan rahmet ve büyük emek veren tüm hemşirelere teşekkürlerini ileterek özellikle pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının ne kadar önemli roller üstlendiğini vurguladı. Sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi genç mezunların heyecanlarını paylaşarak yaptığı konuşmasında “Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ve güçlü eğitim kadrosuna sahip Sağlık Bilimleri Fakültesi mezun öğrencilerin Covid-19 pandemisi sürecinde nitelikli bir eğitim aldığını ve yeterli donanıma sahip olarak mezun olduklarını dile getirdi. Sayın Terzi “öğrencilere meslek hayatlarında bilim ışığında kendilerini geliştirmelerini ve nitelikli sağlık hizmetleri sunmaları konusunda her daim üniversitenin ve fakültenin desteğinin yanında olduğunu bilmenizi isterim’ ifadelerine yer verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet KURAN yaptığı konuşmasında “Sağlığın ve sağlık çalışanlarının önemini biliyorduk ancak pandemi sürecinde bunu daha iyi farkettik” dedi. Sayın Kuran konuşmasının devamında “Ondokuz Mayıs üniversitesi sizin eviniz buradaki kapı size her zaman açıktır, bu duygularla sizi halkın hizmetine gönderiyoruz” dedi. Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet KURAN’ın konuşmasının ardından Fakülte dereceleri açıklandı. Fakülte birincisi Hemşirelik Bölümünden Sevde KÜLCÜÖMEROĞLU, Fakülte ikincisi Hemşirelik Bölümünden Büşra KORUCU ve Fakülte üçüncüsü Ebelik Bölümünden Merve FİDAN’a başarı belgeleri takdim edilirken, Fakülte birincisi Sevde KÜLCÜÖMEROĞLU mezuniyet kütüğüne plaketini çaktı. Fakülte derecesi yapan öğrenciler Prof. Dr. Mehmet KURAN’dan plaket ve hediyelerini alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Törende; Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar SÖKÜLMEZ, Ebelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şebnem RÜZGÂR, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCI, Sosyal Hizmet Bölüm Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aynur ARSLAN, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurcan COŞKUN US tarafından dereceye giren öğrencilere, arkadaşları adına da diplomaları takdim edildi. Ardından her bölüm meslek andının okunduğu video kolajları izlenerek, salonda yer alan aileler ve online olarak mezuniyet törenini izleyen öğrenciler ile mezuniyet heyecanı paylaşıldı.
Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafeye uygun şekilde gerçekleştirilen törende tüm mezunlar meslek hayatlarına uğurlandı.