Sudan Federal Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve beraberindeki 5 kişilik heyet Fakültemizi Ziyaret ettiler

Sudan Federal Sağlık Bakanlığı Müsteşarı İsam Muhammed ve beraberindeki 5 kişilik heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nermin Kılıç’ı makamında ziyaret ederek iki ülke arasında eğitim alanında yapılan iş birlikleri ve diğer hususlar hakkında görüşmelerde bulundu. Ziyarette TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) temsilcileri de hazır bulundu. Görüşmede, Sudan'da faaliyet gösteren "Sudan-Türk Uluslararası Ebe Eğitim Merkezi’nin kapasitesinin arttırılmasına yönelik OMÜ ile TİKA arasında imzalanan ve 2017'nin Eylül ayında hayata geçirilecek iş birliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalar ele alındı. İki ülke arasında işbirliği protokolü doğrultusunda not ortalamaları ve performans başarılarına göre seçilen 11 Sudanlı öğrenci, OMÜ'de yeni program dönemine dahil edilecek.