Geçmişten Günümüze Hemşirelik Kıyafetleri Defilesi

Yazar: nurcan.coskun | Tarih: 13 Şubat 2020

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü iş birliği ile düzenlediği "Geçmişten Günümüze Hemşire Kıyafetleri" defilesinde hemşireler podyuma çıktı.

OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki defileye; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ile Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, OMÜ Kariyer Söyleşileri'nin ilk konuğu olan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sağlık çalışanlarının üniformalarının din, siyaset, savaş gibi dış belirleyiciler etkisiyle ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğinin vurgulandığı defilede hemşireler, 21 özel koleksiyon sergiledi.

Defilede hemşireler; Anadolu Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında giyilen hemşire kıyafetlerini sergilerken, bunların yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı dönemi şifacıları, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale, Gevher Nesibe Hatun ve Türkiye'nin ilk hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi'nin kullandığı kıyafetleri de gözler önüne serdiler. Hemşireler ayrıca, Hilaliahmer Cemiyeti ve günümüz hemşirelerinin kıyafetlerinden oluşan koleksiyonu da tanıttılar.

Katılımcıların alkışlarıyla renk kattığı gösterinin ardından defileye katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi.