+90 362 312 1919 - Deans Secretary : 6360 Student affairs: 7318 Department Secretariat: 6381 / +90 362 457 6020

İlköğretim Öğrencileri Hayallerindeki Meslekle Tanıştı

Author: nurcan.coskun | Date: May 25, 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı “Hayalim Hemşirelik” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Canik ilçesindeki Tuzaklı İlköğretim Okulundan 16 öğrenci Sağlık Bilimleri Fakültesine davet edilerek burada akademisyenler ve öğrencilerle buluştu.

Hem eğlence hem öğrenme Farklı etkinlikler içeren projede ilk olarak OMÜ Tiyatro Topluluğunun (OMÜ-TİT) yazdığı çocuk oyunu, İç Hastalıkları Hemşireliği intörn öğrencileri tarafından sahnelendi. İlköğretim öğrencilerinin ilgiyle izlediği oyunun ardından, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Seval Ağaçdiken Alkan, hemşirelik mesleğini ve hemşirenin görevlerini öğrencilere interaktif biçimde anlattı.

İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Yeni ve Arş. Gör. Uzman Hemşire Ahsen Taştan Gürkan yönetiminde kurulan stantlarda ise ilköğretim öğrencilerine oyun ve aktiviteler eşliğinde sağlıklı yaşam biçimi ve hijyen alışkanlıklarına yönelik eğitim verildi.

Doç. Dr. Özdelikara “Meslek seçimi çok erken yaşlarda başlıyor” “Hayalim Hemşirelik” projesinin yürütücülüğünü üstlenen İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Afitap Özdelikara, proje hakkındaki değerlendirmesinde; meslek seçiminin çocukluk dönemindeki hayallerden etkilendiği ve aslında birçok kişinin, meslek tercihini çocukluk döneminde yaptığını belirterek bu nedenle çocukluk çağında meslek tanıtımlarının önemli olduğunu dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Yeni de bu projenin, ilköğretim öğrencilerinde yükseköğretim ve hemşirelik mesleğine ilişkin yeni bir vizyon oluşturacağına işaret ederek hayatı tanıyan öğrencilere yönelik sınıf içi eğitimlerin yanı sıra, alanında uzman kişilerden faydalanılmasının sürekli değişen ve dinamik hâldeki ilköğretim programlarının gereği olduğunu ifade etti.

Hediye ve hazırlanan anı madalyalarının takdiminin ardından program sona erdi.