Hemşireler, Kahvehanelerde Erkeklere Sağlık Eğitimi Verdi

Yazar: nurcan.coskun | Tarih: 25 Şubat 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri, erkek sağlığına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Samsun Kahveciler Odası ile birlikte Samsun merkezde yer alan kahvehaneler ve çay ocaklarında erkeklere sağlık eğitimi verdi ve sağlık taraması yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 38 son sınıf hemşirelik öğrencisi; Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, Arş. Gör. Mehmet Korkmaz, Arş. Gör. Dilek Çelik Eren, Arş. Gör. Alaattin Altın, Arş. Gör. Mesiya Aydın, Arş. Gör. Güven Soner ve Arş. Gör. Emel Güven ile birlikte erkek sağlığına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara ve Genel Sekreteri Bircan Alaca eşliğinde Samsun’da bulunan Asmaaltı, Muhabbet, Mert, Daştan gibi kahvehaneler ve çay ocaklarında erkeklere sağlık eğitimi verdi.

Öğrenciler, erkeklerde sık görülen sağlık sorunları, üreme sağlığı, kanser, obezite, ruh sağlığı, egzersiz gibi konu ve hastalıklar hakkında sağlık eğitimleri verdi. Hemşirelik öğrencileri aynı zamanda, kan basıncı, boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri yaparak 500’den fazla erkek bireyin sağlık taramalarını yaptı.

Sağlık taraması ve eğitimi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, toplumda erkek sağlığını koruma ve geliştirme ile ilgili farkındalık çalışması yaptıklarını, erkeklerde sık görülen sağlık sorunları hakkında gerekli eğitimleri vererek erkeklerin farkındalıklarını artırmayı ve erken dönemde sağlık kuruluşlarına müracaatlarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Yapılan çalışmadan memnun kalındığını belirten Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara ise "Topluma yarar sağlayan her çalışmaya gereken desteği her zaman vermeye hazırız. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ile Hemşirelik Bölümü öğrencilerine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ederiz." dedi.