OMÜ’de Diyetisyenler Günü Kutlandı

Yazar: nurcan.coskun | Tarih: 15 Haziran 2022

Dünya Diyetisyenler Günü kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beslenme ve Diyetetik Topluluğu, “Diyetisyenler Günü Etkinliği” ile Samsun’da görev yapan diyetisyenler ile aday diyetisyenleri bir araya getirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehtap Ünlü Söğüt ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya diyetisyenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek katılımcıların diyetisyenler gününü kutladılar.

Etkinlikte Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Sayın Doç. Dr. Ayhan Dağ’ın da konuşmacı olarak yer aldığı online konferanslar, vaka sunumları ve söyleşilerden oluşan bilimsel programa yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.

Organizasyon sponsorlarından NBL probiyotik tarafından ikram ve Tartı Medikal tarafından ise pedometre çekilişi yapıldı. Dolu dolu geçen organizasyonun sonunda konuşmacılar ve sponsor firmalara teşekkür belgesi ve fidan sertifikası takdim edildi.