Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, uluslararası alanda akademik bilginin güncellenmesine ve teorinin şekillenmesine katkı sağlayan akademisyenleri ile uygun fiziksel altyapısı, yenilikçiliği destekleyen yönetsel-kültürel iklimi ve bilinçli öğrencileri sayesinde kurulduğu günden bu yana hatırı sayılır çok sayıda başarıya imza atmış bir eğitim kurumudur. 2016 yılında kurulan ve kadrosunda 8 profesör, 13 doçent, 39 doktor öğretim üyesi, 6 doktor araştırma görevlisi, 21 öğretim görevlisi ve 36 araştırma görevlisinin görev yaptığı fakültemizde 2 bin 583 öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Fakültemiz güçlü akademik kadrosu ile, eğitim uygulama ve bilimsel araştırma alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir eğitim kurumu olmayı amaçlamaktadır. Vizyonunu toplumun sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında etkin rol alma amacıyla pekiştiren ve akreditasyon kültürü benimsemiş olan fakültemiz, bünyesinde lisansüstü eğitim olanakları barındırmaktadır.
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Öğrencilerimiz fakültemizin sunduğu olanaklar sayesinde ARGE ve Toplumsal Duyarlılık projelerinde önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir.
- Fiziki İmkanlar için Tıklayınız ...
- Hemşirelik Bölümünden Toplumsal Duyarlılık Projesi Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız ...
- Toplumsal Duyarlılık Çalışması Projesi: “Siz De Bir Sokak Hayvanı Koruyucusu Olun” Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız ...
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Fakültemizde öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar sayesinde, sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı olarak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (merkez ve taşra teşkilatı) Sağlık Bakanlığı (merkez ve taşra teşkilatı), Adalet Bakanlığı (merkez ve taşra teşkilatı), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Devlet- Üniversite Hastaneleri ve Özel Hastaneler, Özel Üniversiteler, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yerel Yönetimler Sivil Toplum Kuruluşları, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde, bakanlıklarda müfettiş, uzman ve uzman yardımcısı, kamu hastaneleri yönetim birimlerinde personel ve destek hizmetleri başkanı gibi uzmanlık başlıklarında toparlanabilecek işlerde istihdam edilmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemizde Farabi, Mevlana ve Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişim anlaşmaları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz söz konusu değişim programlarından aktif bir şekilde faydalanmakta ve edindikleri deneyimlerle uzmanlık alanlarına ilişkin perspektiflerinin genişlemesine katkı sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Fakültemiz çok sayıda resmi kurumla protokol gerçekleştirerek, mesleki uygulamaların kazanıma dönüşmesinde öncülük etmiştir. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, -Samsun İl Müftülüğü, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Araştırma Hastanesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, SKS gibi kurumlarla yapılan iş birlikleri, fakültemizin bilimsel gelişmenin yanı sıra toplumsal ve sosyal değişimlere mesleki platformlarla birlikte eşlik etme vizyonunu desteklemektedir.
Öğrenci Toplulukları için Tıklayınız ...